vrijdag 13 april 2012

IKEI - Op wereldreis










Speciaal voor 250 basisschoolleerlingen–die elke week les krijgen op een instrument naar keuze–en zeven leden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest schreef ik een concert, IKEI - Op Wereldreis.
Dirigent: Keimpe de Jong
Presentator: Sipke Jan Bousema



"IKEI concert een groot succes!
Op vrijdag 13 april 2012 was het een drukte van belang rondom concertgebouw De Doelen. Ouders, opa's, oma's, klasgenootjes en andere belangstellenden stroomden toe om de jonge Rotterdamse muzikantjes te horen spelen in het Groot Ieder Kind een Instrument Orkest.  
 De afgelopen maanden hebben ze iedere week les gehad van hun docenten van de SKVR en hebben ze een schitterend programma ingestudeerd. Onder leiding van Keimpe de Jong, de stuurman van het schip, voerde kapitein Sipke Jan Bousema langs bijzondere oorden om zijn bemanningsleden op te halen. Ruim 250 matrozen, kinderen van meerdere basisscholen uit Rotterdam, speelden de mooiste liedjes voor de kapitein om daarna mee te mogen varen met zijn ‘schip' De Doelen. Gelukkig had kapitein Sipke Jan een vaste staf om het schip en zijn matrozen in het gareel te houden. Zeven musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest speelden mooie melodieën die speciaal voor het concert gecomponeerd waren door componist Toek Numan.
Op you tube zijn een aantal filmpjes te zien om een eerste indruk te krijgen van dit bijzondere concert. Later zal hier een registratie van het concert te vinden zijn."


bron: http://www.iederkindeeninstrument.nl/