zondag 15 januari 2012

De grote Mees Kees Show

Voor 'De grote Mees Kees Show' arrangeerde ik liedjes van Irene Schepers en verzorgde ik een "ontsporende" Ouverture en een "Grande Finale".

Van de site van Holland Symfonia:

'In januari 2012 maakt Holland Symfonia een tournee samen met kinderboekenschrijfster Mirjam Oldenhave met de wervelende muziektheatervoorstelling: ‘De grote Mees Kees Show’. De voorstelling is gebaseerd op Mirjams populaire boekenserie over Mees Kees en is een spannende en grappige familievoorstelling over de avonturen van de onervaren, jonge stagiair en zijn pittige klas 6b. De 65 musici van Holland Symfonia zijn te zien én te horen als de lastige leerlingen uit de klas en spelen daarnaast veel mooie en romantische muziek van componisten als Tsjaikovski, Prokofjev en Brahms. Rick de Haas, de illustrator van de Mees Kees-boeken, ontwerpt het decor en maakt live tijdens de voorstelling tekeningen die op een groot scherm te zien zijn. Verder leert Mirjam het publiek een aantal liedjes die ter plekke door iedereen worden meegezongen. Ook heeft Mirjam twee bijzondere gasten uitgenodigd: Nederlands kampioen beatboxen Cheryl en free runner Ishan Qureshi.

Het orkest speelt twaalf schoolvoorstellingen voor in totaal meer dan 4.500 kinderen in verschillende steden in Noord-Holland. Op 15 en 29 januari is ‘De grote Mees Kees Show’ open voor publiek en te zien in respectievelijk Haarlem en Alkmaar.'